სურსათის უვნებლობის პრობლემების წარმოშობის თავიდან აცილება იყო ნებისმიერი HACCP სისტემის მთავარი მიზანი. HACCP არის მენეჯმენტის სისტემა, რომელიც მიმართულია სურსათის უვნებლობის მიმართ, ბიოლოგიური, ქიმიური და ფიზიკური საფრთხის ანალიზისა და კონტროლის გზით ნედლეულის წარმოებიდან, შესყიდვით და დამუშავებიდან, მზა პროდუქტის წარმოებამდე, განაწილებამდე და მოხმარებამდე. HACCP სისტემა სავალდებულოა თითოეული კვების ობიექტისთვის და უნდა იყოს მორგებული მის ინდივიდუალურ პროდუქტზე, გადამუშავებისა და განაწილების პირობებზე. GNHI უაღრესად ერთგულია თავისი მომხმარებლების მიმართ, უზრუნველყოფს ინდივიდუალურად მორგებული HACCP სისტემის განვითარებისა და დანერგვის სერვისებს მათი სპეციფიკური კვების ობიექტებისთვის. GNHI-ის HACCP-ის შემუშავება და დანერგვა იყენებს სისტემურ მიდგომას სურსათის უვნებლობის საშიშროების იდენტიფიკაციის, შეფასებისა და კონტროლის მიმართ, ძირითადი პრინციპების შემდეგ: