ka en

სურსათის უსაფრთხოება

სურსათის უვნებლობა არის საზოგადოებრივი ჯანმრთელობისა და კვების გაუმჯობესების ერთ-ერთი მთავარი ელემენტი და მას უერთდება სურსათის უსაფრთხოების უზრუნველყოფის საბოლოო ამოცანას. ჩვენ თითქმის რეგულარულად ვახორციელებთ ინფექციური აგენტების და ქიმიური დამაბინძურებლების სკრინინგს სხვადასხვა საკვები კლასტერებში და სასმელ წყალში, რათა განვსაზღვროთ მიკრობიოლოგიური და ქიმიური საფრთხის ზემოქმედების სიდიდე. ჩვენ დიდად ვართ ორიენტირებული საკვებისმიერი აგენტების სეროტიპისა და გენეტიკური ცვალებადობის გაგებაზე, მათი პოპულაციის სტრუქტურისა და გადაცემის დინამიკის გაგებაზე, რაც ძალიან მნიშვნელოვანია დაავადების პრევენციის მოწინავე ზომებისა და სტრატეგიების შემუშავებისთვის.